reede, 22. märts 2013

Narvalased pole politsei tööga rahul: Varvara mõrvar jääbki karistuseta?


Aasta tagasi Narvas tapetud üheksa aastase Varvara mõrvar kõnnib vaatamata politsei pingutustele endiselt vabaduses. Kohalikud elanikud pole politsei tööga rahul. Nad on kuriteo lahendamise suhtes skeptilised ja usuvad, et süüdlane jääbki karistuseta.
Narva väikese tüdruku Varvara mõrvamisest on möödunud juba aasta,
 aga kurjategijat ei ole suudetud tabada. (TV3 Seitsmesed uudised)

Näib, et koht Narva jäähalli taga, kust kurjategija väikese ohvri surnukeha leiti, on jäänud unustusehõlma. Kui alguses oli see paik üle kuhjatud lillede ja mänguasjadega, on nüüd see paik tagasihoidlik.

Narvalased rääkisid TV3 "Seitsmestele uudistele", et nad tunnevad oma laste pärast hirmu. "Sellest on hirmus rääkida, aga oma kümneaastase tütre pärast ma kardan," rääkis narvalanna.

"Aasta on piisav aeg, et teha mingeid järeldusi," räägib narvalane Anton. "Aga kõige hirmsam on see, et süüdlast pole tabatud ja see kõik võib iga hetk korduda."

Narvalased pole politsei tööga rahul ning leitakse, et politsei ei pinguta piisavalt.

Narvalanna Oksana rääkis, et kuritöö lahendamata jätmine süvendab hirmu tuleviku suhtes ning kaitsetusetunnet.

"Mulle tundub, et kurjategijat ei tabata iial ja seda ei arva üksnes mina, vaid kõik linnaelanikud," avaldas arvamust Katerina. "Möödunud on terve aasta, on tehtud vähe tööd."


Prokuratuur kinnitab, et Varvara mõrvari leidmine on endiselt nende esmane prioriteet. "Uurimine ei ole rahunenud," kinnitas Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Anneli Pärt. "Võib-olla tõesti tundub kõrvaltvaatajatele, et uurimistöö toimub vähemintensiivselt kui aasta tagasi, aga samas töö jätkub ja jätkub väga plaanipäraselt, väga põhjalikult."

Uurijatel on olemas kurjategija DNA-proov, kuid seni pole leitud üles inimest, kellele see kuulub. Praeguseks on võtnud politsei DNA-proovi rohkem kui 500 inimeselt.

"Meil on, mida võrrelda, ja me otsime," ütles Pärt, kelle sõnul DNA-ekspertiisid jätkuvad.

Varvara juhtum on paisunud 12 toimiku paksuseks.

Vanemprokurör Pärt ütleb, et ei oska prognoosida, kaua juhtumi lahendamine aega võtab, sest iga hetk võib tuua infokillu, mis võib uurimist edasi aidata lahenduseni.

Allikas: Õhtuleht

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar