reede, 30. november 2012

Kaheksa päeva kadunud tüdruk leiti avarii teinud auto pagasiruumist


Lõuna-Prantsusmaal jäi 9. novembril vanematekodu lähedal kadunuks 15aastane Chloé Rodriguez. Tema otsingud ei kandnud vilja ja kardeti juba halvimat. Tüdruk leiti elusalt ja tervelt 16. novembril Saksamaal Offenburgi lähistel avarii teinud sõiduauto pagasiruumist, vahendab Welt Online.


Prantslased peavad 15aastase Chloé elusalt leidmist tõeliseks imeks. Tüdruk jäi kadunuks 9. novembril Lõuna-Prantsusmaal Nimesi lähistel. Chloé asus pärastlõunal motorolleril naaberkülas elava sõbranna juurest koju sõitma, kuid koju ta ei jõudnud. Tema vanemad Violette ja Jésus Rodriguez leidsid sama päeva õhtul kodumaja lähedalt Chloé motorolleri. Selle istme all olid ka tüdruku isiklikud asjad. Kadunud olid vaid kiiver ja mobiiltelefon.

Suurotsingud jäid tulemusteta
Chloé vanemad ei välistanud võimalust, et tüdruk jooksis lihtsalt kodust minema. "Chloé, tule koju tagasi! Sa ei ole midagi valesti teinud. Me oleme kõik vigu teinud, aga alati ka andeks andnud," pöördus ema Violette meedia vahendusel tütre poole.

Paralleelselt korraldas politsei suurotsingud. Ümbruskonnas kammisid vabatahtlikud läbi kõik kohad. Üle vaadati ka koopad ja tuukrid uurisid läbi veekogud. Chloé jäi paraku jäljetult kadunuks. Tulemusi ei andnud ka katse leida tema asukoht mobiiltelefoni kaudu.

Chloé vanemad kartsid juba kõige halvemat, kui reedel 16. novembril tuli teade Saksamaalt, et tüdruk on seal elusalt ja tervelt leitud. Juba sama päeva hilisõhtul anti Chloé Strasbourgis vanematele üle. "Ma olen veel elus," olid tüdruku esimesed sõnad.

Tüdrukut aitas leida pime juhus. Saksa politsei sai teate, et üks mees murdis sisse sõiduautosse ja varastas sealt sülearvuti ning lahkus sündmuskohalt teise autoga. Politseipatrull asus kahtlast autot jälitama. See põrkas põgenemisel Offenburgi lähistel Oppenaus kokku teise autoga ja vigastas selle juhti raskelt. Avarii põhjustanud auto juht üritas pärast kokkupõrget minema joosta, kuid politsei pidas ta kinni.
Avariikohale tagasi tulles leidsid politseinikud varga auto pagasiruumist kinniseotud tüdruku, kes osutus nädalapäevad tagasi Lõuna-Prantsusmaal kadunuks jäänud Chloéks.

Varem karistatud seksuaalkurjategija
Prantsuse kolleegide abiga tehti kindlaks ka varga isik. Selleks osutus 32aastane prantslane Kamel Bousselat, keda on mitu korda karistatud seksuaalkuritegude eest.

Viimati vabanes ta vanglast tänavu 14. septembril, olles kohtus mõistetud viiest vangla-aastast ära istunud kolm. Üks selle süüasjaga kursis olev jurist iseloomustas teda psühholoogiliselt ebastabiilsena. 24. septembril ehk 10 päeva pärast vanglast ennetähtaegset vabanemist pidi Kamel Avignonis kohtuma talle määratud kriminaalhooldajaga, kuid jättis sellele kohtumisele minemata.


Praegu istub Bousselat Saksamaal eeluurimisvanglas ja keeldub advokaadi soovitusel kuni ametliku süüdistuse esitamiseni tunnistusi andmast. Offenburgi politsei ja prokuratuur soovitasid eile kurjategija väljaandmist Prantsusmaale. Lõpliku otsuse langetab Karlsruhe kohus. Chloé ema avaldas lootust, et seekord Kamel Bousselat kerge karistusega enam ei pääse.

Mida täpselt Chloé pidi üle elama, ei ole teada. Tol saatuslikul 9. novembri pärastlõunal peatas Kamel Bousselat tüdruku tema kodumaja lähistel, sidus ta kinni ja toppis auto pagasiruumi. Veel ei ole ka teada, kas kurjategija ootas teadlikult just Chloéd või osutus tüdruk juhuslikuks ohvriks.

Chloé jäi koos röövliga kaheksaks päevaks autosse. Asulatest läbisõitmise ajal pidi tüdruk viibima kinniseotult auto pagasiruumis. Muul ajal tohtis ta ka autos istuda. Senistel andmetel sõitis Kamel Bousselat esmalt koos röövitud tüdrukuga Itaaliasse ja sealt üle Alpide Saksamaale.

Nii politsei kui ka Chloé vanemad on olnud napisõnalised. Meedia peab võimalikuks, et kurjategija kuritarvitas tüdrukut seksuaalselt, kuigi ametlikult ei ole seda keegi kinnitanud.

Isa vastas ajakirjanikele vaid, et tütre kehal ei ole näha löögijälgi. Ema lisas, et Chloé pidas vastu tänu sellele, et mõtles vangistuses olles kaheksa päeva kogu aeg perekonnale: isale, emale, õele ja õelastele.
Chloé koduküla rahvas soovis laupäeva õhtul tähistada tüdruku leidmist rõõmupeoga, kuid tema perekonna soovil jäeti see ära. "Me päästsime noore inimese, ja me ei tohi teda segada. Tema eraelu tuleb kaitsta. Ta tunneb end hästi pereringis, kuid teiste inimestega kohtumiseks vajab ta veel aega. Ja selle aja me talle ka anname," selgitas Chloé isa peost keeldumist.

Allikas: Õhtuleht

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar