Vägistamise vastane protest Delhis

Haigla peaarst Kevin Loch kinnitas, et patsiendi tervislik seisund on kriitiline. «Tema eest hoolitseb erinevatest spetsialistidest koosnev meeskond. Tehakse kõik, et ta seisundit stabiliseerida,» teatas arst. Ohvri perekond lendas Indiast Singapuri, et kannatada saanut toetada. India siseminister Sushil Kumar Shinde sõnas, et valitsus otsustas kannatada saanu saata välismaale ravile India arstide soovitusel. Valitsus on püüdnud rahva viha vähendada, teatades et tehakse kõik, mis Delhi naiste jaoks turvalisemaks muudaks.
Öisel ajal lisatakse politseipatrulle, kontrollitakse bussijuhte ning keelatakse bussid, mille klaasid on tumendatud  või katetega.

Valitsus plaanib riputada internetti vägistajate fotod, nimed ja aadressid. Samuti käivitati kaks komiteed, millest esimene tegeleb seksuaalvägivalla ohvriks langenud naiste juhtumitega ning teine uurib vigu, mis viisid Delhi intsidendini. Protestijate arvates on vägistajatele eluaegse vangistuse määramine liiga leebe karistus ning selle tõttu tuleks neile surmanuhtlus määrata.  Politsei sõnul kestis naise vägistamine ligi tunni. Nii ohvrit kui ka ta sõpra peksti raudkangidega ja lõpuks visati bussist välja Delhi tänavale.

Allikas: Postimees