reede, 17. august 2012

Saksa "metsapoisi" saatus endiselt segane. Meeleheitel politsei palub abi!


 

http://findme.ee/wp-content/uploads/2012/08/x-b8e846c1-d637-4465-969d-e144309e2e10.jpg
Pärast pikka vaikust palub Berliini politsei taas abi müstilise “metsapoisi” isiku tuvastamisel. Kuigi vahepealsete teadete kohaselt oli politsei noormehe jutus kahtlema löönud, ei olevat too oma ütlustest taganenud.

Politsei avalikustas end nimega Ray tutvustanud poisist ka värske foto. “Meil pole endiselt aimugi, kes ta on ning loodetavasti keegi tunneb ta siiski ära,” ütles politsei esindaja Daily Telegraphile.

Mullu septembris Berliini raekotta ilmunud ja abi palunud inglise keelt kõnelenud nooruki loos pole politseil vaatamata põhjalikule uurimusele pihus niidiotsagi. Kuigi sellele pole kinnitust leitud, on Ray kaljukindlalt jäänud oma esialgse loo juurde, et elas pärast ema hukkumist autoavariis koos isaga viis aastat metsas.
Metsast välja tulema ajendanud poissi isa surm. Laiba olevat ta ühe auku matnud ja selle kividega katnud. Ei poisi elukohta metsas, isa hauda ega ka andmeid ema elu võtnud liiklusõnnetusest ole politseil tuvastada õnnestunud. Pärast isa surma kulunud tal viis päeva, et põhja suunas matkates Berliini jõuda.

Poisil polevat mingit mälestust sellest, kust nende pere algselt pärit oli. Kuigi tema jälgi on aetud Interpoli abiga ja üle maailma ka rohket vastukaja saadud, kus inimesed on teda oma kadunud sugulaseks pidanud, ei ole ükski neist vihjetest tõeseks osutunud.

Ei ole aidanud ka DNA- ega lingvistiline analüüs. “Oleme teinud kõik võimaliku,” tunnistab politsei. Alles nüüd andis Ray politseile oma värske pildi avaldamiseks loa.

Poiss usub mäletavat, et tema sünnipäev on 20. juunil 1994, mis tähendab, et tuleval nädalal saaks ta 18-aastaseks. Praegu on ta Berliinis sotsiaaltöötajate hoole all ning käib kohalikus koolis. Saksamaa seadused nõuavad aga, et ühel hetkel tuleb talle anda perekonnanimi ja ametlik sünnidaatum.

Kuigi politseil on endiselt tunne, et loos on midagi väga kahtlast, ei vii Ray küsitlemine neid endiselt kuhugi: “Niipea, kui küsimused detailsemaks lähevad, sulgub ta endasse ja ütleb vaid, et tema vanemad on surnud ja tal pole enda päritolust aimugi. Meil on tunne, et ta ei tahagi teada, kes ta on.”
Allikas: Õhtuleht

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar